ZASLUŽENA PRIZNANjA MLADIM ŠAHISTIMA

Povodom međunarodnog Dana deteta u skupštinskoj sali opštine Voždovac upriličen je prijem mladih šahista. Nagrade najboljima u pojedinačnoj konkurenciji svečano su uručili, predsednik Skupštine opštine Voždovac Aleksandar Mirković, članovi Veća Milan Todić i Miloš Stojanović i predstavnik Sekretarijata za sport i omladinu Dragan Ćirić.

Pojedinačno kadetsko prvenstvo u šahu za učenike osnovnih škola sa teritorije opštine Voždovac održano je 16. novembra 2014. godine, u osnovnoj školi „Zmaj Jova Jovanović“.

Na šahovskoj tabli snagu je odmerilo 84 osnovaca u pet kategorija, a takmičenje je bilo kvalifikacionog karaktera za finale prvenstva učenika osnovnih škola Beograda.

Cilj ovog takmičenja je popularizacija šaha među osnovcima. Organizatori ovog nadmetanja su opština Voždovac i Šahovski klub „Tadić“. Šah je značajan sport jer utiče na razvoj dece, igra koja prepoznaje opšte vrednosti i pokreće intelektualni potencijal, samim tim razvija niz karakternih osobina.

Za osvojeno 1. mesto u ekipnom takmičenju za dečake i devojčice, na državnom prvenstvu Srbije u šahu za 2014. godinu, zaslužna priznanja i poklon knjige dobili su učenici OŠ ”Milan Đ. Milićević i OŠ ”Veselin Masleša”.

”Ovo je jedan mali znak pažnje, kao stimulacija za postizanje još boljih rezultata naših mladih šahista. Ideja je da sve osnovne škole na teritotiji opštine Voždovac uvedu sekciju šaha, a opština Voždovac će uvek budno pratiti i nagrađivati postignute rezultate učenika, ne samo u šahu već u svim sportskim disciplinama.”, istakao je Todić.

Podelite vest: