OPŠTINA VOŽDOVAC JOŠ JEDNOM POKAZALA SVOJU ODGOVORNOST

Zbog štete koja je nastupila u prostorijama biciklističkog kluba „Avalski Soko“ mladi biciklisti bili su onemogućeni da nesmetano treniraju i skladište opremu, a zbog finansijske situacije nisu bili u mogućnosti da finansiraju renoviranje oštećenog prostora.

Član Veća opštine Voždovac Milan Todić, zadužen za sport i omladinu u saradnji sa predsednikom Skupštine opštine Voždovac Aleksandrom Mirkovićem, iznašli su rešenje iako ovakve situacije nisu u nadležnosti Opštine i obezbedili prostor u okviru Mesne zajednice Dušanovac za treniranje i skladištenje opreme biciklističkom klubu ”Avalski Soko”.

Opština Voždovac kao odgovorna lokalna samouprava i u ovakvim situacijama pokazuje svoju odgovornost, posvećenost i brigu o građanima, prvenstveno kada je u pitanju mlađa populacija koja se bavi sportom. Imajući u obzir da je biciklizam sportska disciplina uvrštena kao olimpijski sport koja ima veoma povoljan učinak na razvoj i zdravlje dece.

Predstavnici biciklističkog kluba izrazili su zahvalnost čelnicima opštine Voždovac koji su u sredu, 19. novembra bili u poseti. Generalni sekretar kluba Marina Miladinović pored zahvalnosti istakla je značaj prostorija kao mesto za trening dece u zimskom periodu, imajući u vidu da se članovi ovog kluba upravo pripremaju za državno prvenstvo koje se održava u januaru mesecu.

Prilikom posete biciklističkom klubu ”Avalski Soko” predsednik SO Voždovac Aleksandar Mirković istakao je „ Zadovoljan sam što smo u rekordnom roku rešili goruće pitanje ovih mladih ljudi koji sa velikim entuzijazmom bave biciklizmom. Iako nije u našoj nadležnosti potrudili smo se da iznađemo rešenje i pomognemo ovim mladim ljudima u ostavrivanju svojih ciljeva. Opština Voždovac je dve prostorije MZ Dušanovac dala na raspolaganje biciklističkom klubu Avalski Soko koje su oni preuredili u prostor za trening. Trudimo se da i ostale MZ prilagodimo i privedemo nameni, a sve u interesu građana, kako bi dobili ono što im je najpotrebnije, tako u naselju Braće Jerković do kraja godine otvaramo vrtić za mališane iz tog kraja premanenom prostora MZ ”Braće Jerković.”

Podelite vest: