PRVI SASTANAK SAVETA ZA IZRADU STRATEGIJE UPRAVLjANjA JAVNOM IMOVINOM OPŠTINE VOŽDOVAC

Dana 14. novembra 2014. godine u prostorijama male sale Veća GO Voždovac održana je prva sednica Saveta za izradu Strategije upravljanja javnom imovinom opštine Voždovac. Izrada Strategije odvija se kao jedna od aktivnosti projekta ”Unapređenje upravljanja javnom imovinom u opštinama Voždovac i Rakovica” koji se sprovodi kroz program Exchange 4 a koji finansira EU u Srbiji.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici odeljenja za imovinsko pravne poslove, urbanizam i komunalne delatnosti, članovi kabineta predsednika opštine, JP Poslovni prostor Voždovac kao i predstavnici projektnog tima i stručni konsultanti.

Cilj prvog sastanka bio je u rezimiranju dosadanjih rezultata koji su ostvareni tokom realizacije Projekta, predstavljanje načina rada Saveta za izradu Strategije kao i početak dijaloga o ključnim problemima upravljanja javnom imovinom na teritoriji opštine Voždovac. Ključni problem koji je došao u prvi plan odmah na početku diskusije bila je nedovoljna nadležnost GO Voždovac za upravljanje javnom imovinom na njenoj teritoriji i neophodnost preispitivanja navedenog stanja. Takođe, kao jedna od specifičnosti upravljanja javnom imovinom na teritoriji opštine Voždovac istaknuta je i podela opštine na ”urbani” i ”ruralni” deo, te se na navedeni način mora tretirati pristup u upravljanju javnom imovinom posebno u kontekstu izrade urbanističko-planske osnove i donošenja odgovarajućih komunalnih odluka.

U naredna tri meseca očekuje se više sastanaka na kojima će se odvijati dalja diskusija o pravcima razvoja sektora javne imovine i načinima na koje opština Voždovac može unaprediti život i rad svojih građana. Nakon izrade Nacrta Strategije, dokument će biti oglašen na javnu raspravu te se očekuje da će na navedeni način i građani i druge zainteresovane strane imati mogućnosti da daju svoje mišljenje o navedenom dokumentu.

Podelite vest: