КИНЕСКА ДЕЛЕГАЦИЈА У ОБИЛАСКУ II ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ И САОБРАЋАЈНОГ ФАКУЛТЕТА

Поред две основне школе које је обишла дан раније, делегација шангајског дистрикта, другог дана посете, заједно са својим домаћином из општине Вождовац, чланом Већа задуженим за школске установе Милошем Стојановићем, обишла је и Другу економску школу, која је највећа средња школу на Вождовцу, али и у Београду. Директор Дејан Недић, срдачно је угостио колеге из Кине, представио им свој тим сарадника, професоре, као и најуспешније ученике. Он је рекао да његова школа, као и сами ученици, подржавају иницијативу да се уведе учење кинеског језика у Другој економској школи, за које ће сигурно бити велико интересовање, јер школу похађају будући економисти, којима ће знање овог језика бити од велике користи.

На крају посете, кинеска делегација је посетила и Саобраћајни факултет, где их је примио продекан др Славен Тица, који је видео презентацијом представио овај значајан факултет, који учествује у бројним, како домаћим, тако и страним пројектима везаним за саобраћај и транспорт. На обострану иницијативу договорена је будућа сарадња са представницима шангајског дистрикта Ђандинг, где је веома развијен саобраћај и аутомобилска индустрија, у односу на остале делове Кине.

Обилазећи образовне установе са Вождовца, гости из НР Кине позвали су директоре школа на будућу сарадњу и изразили наду да ће имати прилику да угосте ученике, али и руководиоце појединих школа, како би разменили искуства у образовном раду. Они су изразили уверење да ће им у томе, поред општине Вождовац и члана Већа задуженог за школске установе Милоша Стојановића, помоћи и представници Друштва Далеки исток, које је организовало ову посету, а које је покретач Школе кинеског језика и културе, намењене ученицима и студентима у Београду.

Поделите вест: