ODRŽANO PREDAVANjE U OKVIRU PROJEKTA „IGRAM FER I VAN TERENA“

Obuka u okviru projekta „Igram fer i van terena“ održana je u Skupštinskoj sali opštine Voždovac za nastavnike iz pet osnovnih škola sa teritorije Voždovca i to “Milan Đ. Milićević“, „Jovan J. Zmaj“, “Veselin Masleša“, “Branislav Nušić“ i „Jajinci“.

Predavači na obuci bili su autori iz Mreže profesionalaca Srbije „Spone“, koja zajedno sa Savezom za školski sport Srbije, kao nosiocem, realizuje ovaj projekat.

Predavanju su ispred Gradske opštine Voždovac, kao domaćina, prisustvovali članovi Veća Milan Todić i Miloš Stojanović. Milan Todić pozdravio je prisutne i naveo da opština Voždovac podržava i ovaj, kao i druge projekte vezane za segmente sporta, pogotovo ako se tiču najmlađe populacije, kojoj je posvećena posebna pažnja u toku 2014. godine, od strane Opštine. Lokalna samouprava, kao jedna od ciljnih grupa u projektu, ima zadatak da se u ključi u rešavanje problema školskog nasilja i diskriminacije i da poveže školu, roditelje i decu.

Na sveobuhvatan i detaljan način projekat pruža mogućnosti osnovnim, pre svega, ali i srednjim školama u Srbiji, da kroz multidisciplinarno povezivanje i timski rad stručnog osoblja škole, zajednički rad nastavnika, roditelja, učenika, stručnjaka iz različitih oblasti, relevantnih institucija, sprovedu sistem preventivnih aktivnosti u cilju sprečavanja i smanjivanja nasilja i diskriminacije u školi i van nje.

Inače, projekat „Igram fer i van terena“ podržali su Ministarstvo omladine i sporta, Gradski sekretarijat za sport i omladinu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, a sprovodi se počev od 01. oktobra 2014., sve do aprila 2015. god. u opštinama Voždovac i Rakovica.

Podelite vest: