TRIBINA NA TEMU ”ZAJEDNO PROTIV ELEKTRONSKOG NASILjA”

Poster-Elektr.nasiljeOsposobljeni tim Policijske uprave za grad Beograd u saradnji sa Misijom OEBS-a u Republici Srbiji sačinio je akcioni plan pod nazivom: ”Zajedno protiv elektronskog nasilja” u cilju informisanja i podizanja svesti mladih o opasnostima koje se javljaju na internetu, merama bezbednosti i ”cyber” nasilju, kao i promociji kulture nenasilja i unapređenje bezbednosti mladih na internetu, kroz održavanje tribina i publikaciju flajera i majica.

U petak, 31. oktobra 2014. godine u Skupštinskoj sali Gradske opštine Voždovac, sa početkom u 12 časova, održaće se tribina u skladu sa Akcionim planom ”Zajedno protiv Elektronskog nasilja”, za nekoliko stotina učenika sedmih razreda, uz prisustvo nastavnika, direktora osnovnih škola i predstavnika Saveta roditelja.

Značaj navedenog Akcionog plana ogleda se u edukaciji i promeni svesti mladih i dece, roditelja i prosvetnih radnika o opasnostima koje se javljaju na internetu.

Publikacije su sačinjene za tri ciljne grupe: za decu i omladinu; roditelje i prosvetne radnike.
Sprovođenje navedenog akcionog plana održava se od oktobra do novembra 2014. godine, za učenike sedmih razreda na teritoriji GO Voždovac i Rakovica, uz aktivno uključivanje partnera.

Članovi projektnog tima su:

  • načelnik Odeljenja za prevenciju i rad policije u zajednici u Upravi policije, PU za grad Beograd, glavni policijski inspektor Dejan Bojović;
  •  viši policijski inspektor Danijela Malbašić u Upravi policije, PU za grad Beograd;
  • viši policijski inspektor Marija Stanković iz Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije u Upravi kriminalističke policije, PU za grad Beograd;
  • predstavnik GO Rakovica, Marija Stanojević;
  • član Veća opštine Voždovac, Milan Todić
  • predstavnik Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, Jelena Dragić;
  • predstavnik Školske uprave grada Beograda, gospođa Jasmina Nikolić;
  • predstavnici Instituta za mentalno zdravlje – spec. psihijatrije dr Svetislav Mitrović iz Dnevne bolnice za zavisnosti u adolescenciji IZMZ i dr Oliver Vidojević dečiji psihijatar IZMZ.

Podelite vest: