“NUŠIĆEV VAŠAR” U OŠ “BRANISLAV NUŠIĆ”

Tradicionalna manifestacija „Nušićev vašar”, koju organizuje voždovačka Osnovna škola „Branislav Nušić” pod nazivom „Nušić i srpska narodna tradicija”, održana je 10. oktobra, u okviru Dečije nedelje, u dvorištu male škole u Zaplanjskoj ulici.

Direktorka OŠ „Branislav Nušić“ Marijana Stefanović, pred brojnim posetiocima, roditeljima i đacima škole, otvarila je Vašar pohvaliviši đake i njihove nastavnike koji su velikim trudom i zalaganjem pomogli da ove godine izložba i program budu još bolji od prethodnih. Ona je ujedno zahvalila opštini Voždovac i prisutnom Milošu Stojanoviću, članu Veća opštine zaduženom za predškolske i školske ustanove, koji su pomogli u uređenju škole i pomoći u skorom postavljanju interneta i u velikoj školi, gde do sada nije postojao. Miloš Stojanović se zahvalio i rekao da će Opština i ubuduće zalagati za osavremenjivanje nastave u osnovnim školama na svojoj teritoriji i poboljšanju uslova školovanja voždovačke dece.

Posle toga, počeo je muzički program, uz folklorne dečije igre u kojima su učestvovali svi đaci, od onih najmanjih, do starijih. Svi gosti Vašara mogli su da uživaju u prodajnoj izložbi dečijih radova, maskenbalu, likovnim radovima, muzičkim i plesnim nastupima, kolektivnim projektima i nizu drugih sadržaja, koji su trajali sve do 13 časova.

„Nušićev vašar” promoviše običaje i verovanja, kulturu i umetnost, mudrost i lepotu življenja, koji čine tradiciju jednog naroda. Cilj vašara je da se prikupe sredstva za izgradnju letnje učionice u dvorištu male škole, kao i uvođenje interneta u veliku školsku zgradu.

Podelite vest: