”NAVALA NA AVALU”

Kulturno–sportska manifestacija ”Navala na Avalu”, održana je kod Čarapićevog bresta u subotu, 4. oktobra 2014. godine.

Cilj projekta je da se planina Avala vrati Beograđanima kao atraktivno izletište i pluća grada. Humanitarnog je karaktera, pored mnogobrojnih građana učestvovala su i deca iz svih Domova bez roditelja.

Ovu sad već tradicionalnu manifestaciju organizovao je Ferijalni savez Beograda i Voždovca uz podršku Gradske opštine Voždovac.

Program se sastojao iz rekreativne šetnje u prirodi, muzičkog programa, šumskog višeboja, mini turnira u malom fudbalu i drugim sportskim aktivnostima.

Mališani iz Domova za decu bez roditelja, pored sportskog programa u kome su učestvovali, pratili su i predavanje o ekologiji, reciklaži i zaštiti životne sredine. Takođe imali su priliku da posete spomenik Neznanom junaku i simbol Voždovca Avalski toranj.

Za starije građane organizovano je takmičenje u kuvanju pasulja.

Predsednik žirija za naj pasulj iz kotlića, bio je savetnik predsednika opštine Voždovac Vuk Mirčetić, koji je i otvorio ovo takmičenje.

Nakon proglašenja pobednika predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, pozdravio je sve prisutne građane a mališanima koji su učestvovali u ovom sportskom danu kao nagradu poklonio je školski pribor.

Učešće u ovoj manifestaciji uzeli su i pomoćnik predsednika opštine Voždovac Miljan Šišović i član Veća Miloš Stojanović.

Podelite vest: