OTVORENI “DANI EVROPSKE BAŠTINE”

Koordinatori manifestacije „Dani evropske baštine“ član Veća Ana Ćirić i savetnik predsednika opštine Vuk Mirčetić su 23. septembra zvanično otvorili ovogodišnji program „Dani evropske baštine“, organizovan u saradnji sa centrom za likovno obrazovanje Šumatovačka.

Tema prvog dana programa bila je „Kostim u okvirima Evrope i van nje“, a vodio ga je naš poznati kostimograf Boris Čakširan, koji je radio i na projektima poput „Ubistvo s predumišljajem“, „Montevideo“, „Vratiće se rode“, „Tito i ja“ i brojni drugi.

Prisutni su, pored predavanja o počecima odevanja, imali priliku i da se oprobaju u pravljenju i nošenju tradicionalne indijske muške i ženske nošnje. Radionicu su posetili i direktorka i učenici srednje Dizajnerske škole, a koordinatori manifestacije su sve učesnike pozdravili i zahvalili im se na odzivu u zapaženom broju.

Tema sledeće aktivnost u okviru „Dana evropske baštine“, zakazanoj za petak 26.septembra (od 15 do 19 časova) je „Bukvar kroz pozorište senki“, a GO Voždovac poziva sve zainteresovane da se prijave na adresu vuk.mircetic@vozdovac.rs do četvrtka u ponoć.

Podelite vest: