SVEČANO OTVOREN VRTIĆ „CICIBAN“ NA VOŽDOVCU

Renovirani vrtić “Ciciban” na Voždovcu, danas je svečano otvoren u prisustvu gradskog menadžera Gorana Vesića,člana gradskog veća Tanje Popović,sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu Igora Raičevića, predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića, predsednika SO Voždovac Aleksandra Mirkovića i članova veća opštine Voždovac.

Objekat je izgrađen 1950. godine za potrebe doma zdravlja, ali je u kasnijem periodu adaptiran u vrtić.Površine je 550 kvadratnih metara i može da primi 120 dece.

Kako je gradski menadžer saopštio za obnovu vrtića uloženo je 35 miliona dinara.

„U narednih mesec dana na teritoriji ove opštine otvorićemo i vrtić u naselju Stepa Stepanović, koji će primiti 270 dece, a tamo obnavljamo i jedan deo predškolske ustanove koja će moći da primi još 60 mališana, tako da će u samom naselju više od 300 mališana imati svoje mesto. U planu je da se otvori i obdanište u selu Stubline u Obrenovcu, koje je završeno i trenutno se oprema. Ovo su stvari koje nas čine ponosnim i na kojima radi čitav tim ljudi“ – rekao je Vesić, koji je zahvalio predsedniku opštine Voždovac Aleksandru Saviću na saradnji i upornosti da se ovaj projekat realizuje i dodao da ne postoji ništa lepše nego kada se trud nagradi dečjim osmesima.

Tanja Popović je istakla da u gradu nedostaje još oko pet hiljada mesta u vrtićima, kao i da se može očekivati da problem njihovog smeštaja bude rešen u potpunosti u roku od dve do tri godine.

Aleksandar Savić je zahvalio Gradu i gradskom menadžeru na pomoći i istakao da će opština i dalje ulagati napore da sva deca sa Voždovca nađu mesto u vrtićima.

Ovo je samo jedan od projekata namenjenih proširenju kapaciteta vrtića na Voždovcu imajući u vidu da je u toku izgradnja vrtića u naselju Stepa Stepanović i prenamena objekta MZ „Braće Jerković“ u vrtić sa kapacitetom koji će značajno umanjiti nedostatak mesta u voždovačkim vrtićima.

Direktorka predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj“ Lidija Hutović srdačno je pozdravila i zahvalila se gradskom menadžeru i čelnicima iz Grada i opštine Voždovac,a mališani su u znak zahvalnosti priredili divnu priredbu.

Posle priredbe predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić sa svojim saradnicima uručio je poklone mališanima koje je za njih pripremila opština Voždovac.

Podelite vest: