ODRŽAN 31. MEMORIJALNI DžUDO TURNIR „MILIĆ RAŠOVIĆ – MIGO”

U Centru za kulturu i sport „Šumice” 13. i 14. septembra 2014. godine, održao se 31. memorijalni džudo turnir „Milić Rašović – Migo”.
Turnir je posvećen osnivaču i prvom treneru kluba Miliću Rašoviću.

Svečanom otvaranju ispred opštine Voždovac prisustvovali su zamenik predsednika Opštine Voždovac Marko Sarić i član Veća zadužen za sport i omladinu Milan Todić, koji je pozdravio sve prisutne, a takmičarima poželeo uspeh.

”U prethodnom periodu Opština Voždovac aktivno se bavila promocijom sporta. Pružanjem podrške mladim sportistima, organizacijom sportskih manifestacija različitih sportskih grana, vidno smo doprineli razvoju sporta na našoj teritoriji. Opština Voždovac spremna je da pomogne Džudo koji je vrlo značajan sport. S’obzirom na to da ne razvija samo fizičku već i mentalnu sposobnost pogotovu dece, zaslužuje da bude promovisan na pravi način” – rekao je Todić.

Podršku takmičarima pružio je i naš poznati atletičar Emir Bekrić koji je trenirao džudo punih 4 godine.
Ovo dvodnevno takmičenje posetilo je više od sedam stotina učesnika iz Srbije i zemalja iz regiona, koji su se takmičili u standardnim kategorijama.
Prvog dana takmičili su se: poletarci, mlađi pioniri i stariji pioniri, dok su drugog dana svoje snage odmerili: kadeti, juniori, seniori i veterani.
Organizatori 31. džudo turnira „Milić Rašović – Migo” su Džudo klub „Voždovac” i Džudo klub „Student”.

Podelite vest: