POKLONI ĐACIMA SPECIJALNE OSNOVNE ŠKOLE

Opština Voždovac kao odgovorna vlast čiji su prioriteti deca posebnu pažnju poklanja mališanima koji pohađaju specijalne škole.
Na teritoriji opštine Voždovac pored 16 osnovnih škola nalaze se i dve Specijalne osnovne škole.

U petak, 05.septembra Kancelarija za mlade opštine Voždovac predvođena Ivanom Gajić uručila je rančeve i školski pribor deci oboleloj od cerebralne paralize koja pohađaju OŠ “Miodrag Matić”.

Ovo je jedna od akcija koju je sprovela opština Voždovac vodeći brigu o svim građanima, a posebno o deci sa posebnim potrebama kojima je potrebna široka društvena podrška o čemu posebno vodi računa član opštinskog Veća Miloš Stojanović zadužen za školske i predškolske ustanove.
OŠ “Miodrag Matić” vrši kontinuiranu edukaciju dece sa različitim smetnjama i teškoćama u razvoju.

Za decu ove škole u junu mesecu obezbeđen je kombi kao donacija Ministarstva prosvete, a na inicijativu opštine Voždovac i zalaganje predsednika opštine Aleksandra Savića. Tom prilikom obezbeđena su sredstva za redovno održavanje tog vozila pri čemu se Opština obavezala da će obezbediti vozača kako bi deci sa posebnim potrebama omogućila redovno prisustvo na nastavi.

Veoma je važno da deca sa posebnim potrebama imaju mogućnost da redovno uče i pohađaju nastavu kako ističe predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić.

Podelite vest: