VOŽDOVAC U POSETI ZVEČANU

Dan opštine Zvečan koji se tradicionalno obeležava 12. jula u čast svetih apostola Petra i Pavla, praznika u narodu poznat pod imenom Petrovdan, obeležen je prigodnom manifestacijom na kojoj su prisustvovali predstavnici opština iz Srbije i Republike Srpske. Obeležavanju Dana opštine Zvečan prisustvovao je i savetnik predsednika Opštine Voždovac Vuk Mirčetić koji je tom prilikom izrazio zahvalnost predstavnicima opštine na pozivu da prisustvuje svečanosti koji ima kako lokalni tako i republički značaj.

Obeležavanje svečanosti otpočelo je intoniranjem himne „Bože pravde“, a prisutne su pozdravili Dragan Nedeljković, predsednik Privremenog organa opštine Zvečan i Vučina Janković, gradonačelnik opštine Zvečan. Svečanosti su prisustvovali Zlata Radovanović, koordinator Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vaso Jelić, načelnik Kosovsko-metohijskog okruga, Nemanja Papić, potpredsednik SO Bileća, Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima u Republici Srpskoj, kao i predstavnici Sombora, Surčina i Lazarevca.

Na svečaosti koja je oplemenjena bogatim kulturnim i folklornim programom, predstavnici opštine Zvečan uručili su brojne zahvalnice i plakete đacima generacije i najuspešnijim sportistima. Nakon završetka programa, rukovodstvo Opštine Zvečan je sa predstavnicima bratskih opština razmenilo poklone, nakon čega su svi učesnici svečane sednice prošetali centrom Zvečana i upoznali se najznačajnim istorijskim i kulturnim spomenicima.

Podelite vest: