POPLAVOM UGROŽENO STANOVNIŠTVO I OBJEKTI NA OPŠTINI VOŽDOVAC

Usled velikih količina padavina na teritoriji Opštine Voždovac poplavljena su brojna domaćinstva, poslovni i javni objekti, ugrožena je voda za piće, lokalni vodovodi i privatni bunari u domaćinstvima, a pojavila su se i brojna klizišta.

Inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove, na vreme su obavili proveru na terenu i dostavili sledeće podatke o utvrđenom broju poplavljenih kuća, koji nije konačan.

– broj poplavljenih kuća 350,
– broj domaćinstava u kojima su poplavljena dvorišta kreće se oko 4000, od čega su skoro sva domaćinstva u naseljima podavalskog područja
– ugrožena vode za piće – lokalni vodovodi u podavalskom delu i privatni bunari u domaćinstvima,
– ugroženo javnih objekata 5 (škola, domovi zdravlja, vrtići…)

Koordinator stručno operativnog tima za vanredne situacije na dan 21. maja 2014. god. je sačinio spisak od 144 kuća, dvorišta i delova objekata gde je potrebno izvršiti dezinfekciju (privatnih kuća, obdaništa, škola, podruma stamb. zgrada, prizemlja poslovnih prostora, i slično….). Najveća šteta zabeležena je u naseljima Ripanj i Pinosava, u ulicama: Put za koloniju, Patin majdan, Treća Nova, Vojv. Vlahovića, Avalska, Železnička, Mokroluška, Novo naselje…

Usled poplava, nastala su i klizišta na teritoriji Voždovca, gde je ugroženo 20 kuća, staze i neizgrađeno zemljište, a najviše u naselju Ripanj. Tim povodom su opštinski inspektori izvršili proveru na terenu i popisali sva prijavljena klizišta, kako bi se na vreme izvršila sanacija štete.

Podelite vest: