IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „HRAMOVI JAPANA“

U organizaciji Ambasade Japana u Beogradu u voždovačkoj Osmoj beogradskoj gimnaziji, 26. februara 2014.godine, otvorena je izložba fotografija „Hramovi Japana“, i održano predavanje o načinu i uslovima konkurisanja za stipendije koje našim đacima dodeljuje Vlada Japana.

Gospodin Juićiro Omori, ataše za kulturu Ambasade Japana izrazio je veliko zadovoljstvo intersovanjem za Japansku kulturu. Takođe je istakao da je Osma beogradska gimnazija prva u Srbiji uvela u nastavni program japanski jezik kao izborni predmet, i da otvaranje izložbe fotografija predstavlja najbolji pokazatelj u nastavku i proširenju saradnje.

Direktorka Osme beogradske gimnazije Irena Brajević rekla je kako je u školi postavljena ova stalna izložba fotografija u cilju širenja japanske kulture i dugogodišnjeg prijateljstva naroda Japana i Srbije.

Posle otvaranja izložbe gimnazijalci su upoznati sa uslovima za prijavu na konkurse za MEKS stipednije, kao i o vrstama i načinu testiranja prilikom konkurisanja za stipendije.

Pristune je pozdravio i Aleksandar Savić predsednik Opštine Voždovac i poželeo đacima i profesorima puno uspeha u realiziciji projekata i planova za usavršavanje metoda sticanja znanja. Takođe, predsednik Opštine zahvalio se gospodinu Omoriju i direktorki Osme beogradske gimnazije Ireni Brajević na dosadašnjoj saradnji i izrazio spremnost da opština učestvuje i pomogne u realizaciji predstojećih projekata.

Podelite vest: