OPŠTINA VOŽDOVAC UZ SVOJE GRAĐANE

planU Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove, 3. decembra 2012. godine održana je javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda o Nacrtu plana generalne regulacije koji obuhvata prigradski deo opštine Voždovac (naselja Jajinci, Kumodraž, Rakovica selo, Beli potok, Pinosava i Zuce).

Sednici je prisustvovao izuzetno veliki broj nezadovoljnih građana, predstavnici opštine Voždovac i gradski odbornik odborničke grupe „Pokrenimo Beograd“ Srpske napredne stranke. Prema izjavi obrađivača plana iz Zavoda za urbanizam u ostavljenom roku do 23. novembra pristiglo je preko 250 primedbi građana. Građani su i na samoj javnoj sednici burno izrazili svoje nezadovoljstvo predloženim rešenjem iz plana, a što su podržali predstavnici opštine Voždovac i odbornička grupa „Pokrenimo Beograd“ SNS.

S obzirom na opravdane primedbe lokalnog stanovništva, kao i na veliki broj primedbi same GO Voždovac na Nacrt plana, Skupština opštine Voždovac je na sednici održanoj 06.12.2012. godine usvojila mišljenje da ovakav Nacrt PGR-a u predloženom obliku i sadržaju ne treba usvojiti.

Podelite vest: