UREĐENJE VOŽDOVAČKIH PIJACA

slika1Predsednik opštine Voždovac Goran Lukačević i direktor  JKP „Gradske pijace“ Dragan Pušara obišli su u sredu, 18. februara o.g.  Banjičku pijacu na Voždovcu i tom prilikom najavili planove o uređenju ove i drugih voždovačkih pijaca .

Pojava divljih preprodavaca, kao jedan od najvećih problema, biće suzbijena uz pomoć tri stalne mobilne ekipe komunalnih redara koji će svakodnevno  voditi računa o komunalnom redu i čistoći na pijacama. Proteklih 6 dana pomenute ekipe već sprovode ovu akciju, koja će se kontinuirano sprovoditi na pijacama na Banjici, Braće Jerković i Dušanovcu i trajaće sve do potpunog suzbijanja te pojave. Takođe će se na Banjičkoj pijaci, nakon regulisanja imovinsko-pravnih odnosa, rešiti dugogodišnji problem parkiranja vozila izgradnjom fast-park garaže koja će rasteretiti parkiralište oko pijace.

Ispred pijace u naselju Braće Jerković predviđen je parking prostor, kao i rasterećenje ulice koja je vrlo frekventna i nebezbedna.

U planu je delimično uređenje i Dušanovačke pijace, zbog izgradnje unutrašnjeg magistralnog prstena postoji mogućnost da ova pijaca bude dislocirana i izmeštena na neku drugu obližnju lokaciju.

Поделите вест: