ATLETSKO TAKMIČENjE VOŽDOVAČKIH ĐAKA

Atletsko takmičenje voždovačkih đaka, održano u okviru akcije Školski sport  na stadionu FK „Crvena zvezda“, okupilo je učenike od petog do osmog razreda 14 osnovnih škola i đake četiri srednje škole sa Voždovca. Učesnici su se nadmetali u trčanju na 100, 300 i 600 metara, skoku u vis i dalj, bacanju kugle i štafeti 4h100 metara.

U ukupnom plasmanu među petim i šestim razredima najbolje su bile učenice OŠ „Karađorđe“ i đaci OŠ „Zmaj Jova Jovanović“.

U sedmom i osmom razredu ekipno je najuspešnija bila muška ekipa OŠ „Dositej Obradović“ i ženska OŠ „Bora Stanković“.

Među srednjoškolcima ženska ekipa Druge ekonomske škole postigla je najbolje rezultate, dok su učenici Osme gimnazije bili najbolji muški tim.

Član veća GO Voždovac zadužen za sport i omladinu Milan Todić, rekao je da takmičenje voždovačkih osnovaca najbolje oslikava želju učenika da se bave sposrtom i da nastave da razvijaju svoje veštine, kako bi postigli što bolje rezultate.

„Opština nastoji da pruži podršku u realizaciji svih sportskih aktivnosti i manifestacija i pomogne sportske klubove sa Voždovca, jer je rukovodsrvo Opštine svesno koliko je sport značajan za pravilan razvoj omladine“, rekao je Milan Todić.

Podelite vest: