IZMENjEN REŽIM LINIJA JAVNOG PREVOZA ZBOG RADOVA U PAUNOVOJ I NOVOJ 13

Paunova-okretnica2Javno komunalno preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija” izvodi radove na delu kolovoza, pri čemu je došlo do posebne organizacije saobraćaja u Paunovoj ulici, od Bulevara oslobođenja do terminusa „Banjica 2”, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj.

Tokom izvođenja radova u okviru faze 3a, do 6. aprila izmenjen je režim rada pojedinih linija javnog prevoza. Vozila sa linija 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408 i 503 u smeru ka Avali, na delu od terminusa „Voždovac” do raskrsnice Paunova – Bulevar oslobođenja, saobraćaju Bebelovom ulicom i Bulevarom oslobođenja. U smeru ka Voždovcu, na delu od raskrsnice Paunova – Bulevar oslobođenja do terminusa „Voždovac”, vozila saobraćaju Bulevarom oslobođenja i Ulicom Save Maškovića.

Tokom izvođenja radova u okviru faze 3b, od 7. do 9. aprila menja se režim rada linija javnog prevoza na sledeći način: trolejbusi sa linija 40 i 41 će saobraćati do stare okretnice na Banjici i nosiće oznake 40L /Zvezdara – Banjica (Stara okretnica)/ i 41L  /Studentski trg – Banjica (Stara okretnica)/. Na relaciji Banjica (Stara okretnica) – Banjica 2 – Baštovanska biće uspostavljena autobuska linija 41A. Trasa linije je sledeća Banjica (Stara okretnica) – Crnotravska – Paunova – Banjica 2 – Paunova – Bulevar oslobođenja – Baštovanska (u povratku Paunova – Crnotravska).

Vozila sa linije 78 će saobraćati izmenjenom trasom i to na delu od terminusa „Banjica 2” do raskrsnice ulica Paunova – Baštovanska, u smeru ka Trošarini, sledećim saobraćajnicama – Banjica 2, Paunova, Bulevar oslobođenja, Baštovanska i dalje redovnom trasom, a u smeru ka terminusu „Banjica 2” neće menjati trasu.

Vozila sa linija 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408 i 503 će u smeru ka Avali, na delu od terminusa „Voždovac” do raskrsnice Paunova – Bulevar oslobođenja, saobraćati Bebelovom ulicom i Bulevarom oslobođenja, a u smeru ka Voždovcu, na delu od raskrsnice Paunova – Bulevar oslobođenja do terminusa „Voždovac”, saobraćaće Bulevarom oslobođenja i Ulicom Save Maškovića.

Na izmenjenom delu trase vozila JGP-a koristiće postojeća stajališta i privremeno uspostavljeno stajalište u Bulevaru oslobođenja, u zoni raskrsnice sa Ulicom Milovana Markovića, u oba smera.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda takođe će u narednom periodu izvoditi radove, pri čemu će doći do zatvaranja za saobraćaj deonice Ulice nova 13 u Zucu. Radovi se izvode u dve faze: prva od 3. do 17. aprila i druga od 8. do 22. maja 2017. godine.

Podelite vest: