TAKMIČENjE SREDNjOŠKOLACA U OKVIRU PROJEKTA „MLADI PREDUZETNIK“

Učenici III i IV razreda srednjih škola sa Voždovca, takmičili su se danas u okviru projekta „Mladi preduzetnik“ koji organizuju Klub privrednika  opštine Voždovac i Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Oni su pred žirijem, koji su činili uspešni privrednici, izneli ideje za pokretanje biznisa, obrazloživši plan i  načine realizacije.

Najuspešniji u današnjem takmičenju bio je tim Druge ekonomske škole, čiji je poslovni predlog  Veles organik – proizvodnja organske hrane. Uz mentorstvo profesorke Biljane Mirić, učenici Filip i Kristina Lazarević i Jovana Korać osvojili su najviše bodova i plasirali se u finalno takmičenje.

„Projekat „Mladi preduzetnik“  smo podržali jer mi u Gradskoj opštini Voždovac vodimo odgovornu politiku prema mladima i podržavamo aktivnosti koje osnažuju i edukuju mlade u svim društvenim sferama“,  rekao je na početku takmičenja član Veća opštine Voždovac zadužen za sport i omladinu Milan Todić, poželevši đacima uspeh. On je dodao da je rukovodstvo Opštine u ovom projektu  prepoznalo odličan način da se ideja preduzetništva približi srednjoškolcima.

„Adekvatnom edukacijom i kvalitetnim primerima zajedno ćemo ohrabriti ljude da razvijaju posao u svom kraju. „Mladi preduzetnik“ naučiće srednjoškolce kako da ideju koju imaju razrade i pretvore u uspešan i održiv posao“, zaključio je Todić.

Predsednik Kluba privrednika opštine Voždovac  Milan Kljajić izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su mladi veoma zainteresovani za ovaj vid edukacije i da žele da se bave preduzetništvom.

„Klub privrednika opštine Voždovac organizaovao je ovo takmičenje, a u oviru projekta koordinira i povezuje uspešne privrednike sa učesnicima i na taj način obezbeđuje kvalitetnu i efikasnu edukaciju“, rekao je Kljajić.

Direktorka marketinga i odnosa s javnošću Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo Aleksandra Stojanović, iznela je podatak  da je u projekat od 1. decembra prošle godine, kada je pokrenut, uključeno preko 10 gradova, više od 35 škola i 500 srednješkolaca.

Pored GO Voždovac, ovaj projekat  podržala je i Privredna komora Srbije. Sekretar sektora za preduzetništvo Branislava Simanić, rekla je da je ovo primer dobre prakse koju treba da slede i druge opštine u Srbiji.

Pobednike današnjeg opštinskog takmičenja nagradili su kompanija Avanturija – boravkom na Kopaoniku u hotelu „Rtanj“ i „Stepa silver trejd“  – laptop računarom.

Podelite vest: