POČELI „IZLETI ZA PENZIONERE – UPOZNAJMO SRBIJU“

Voždovački penzioneri i ove godine mogu da uživaju u jednodnevnom besplatnom izletu do fruškogorskih manastira, koje organizuje Gradka opština Voždovac svojim programom „Izleti za penzionere – Upoznajmo Srbiju“. Najstariji Voždovčani, putujući sa više autobusa, obišli manastire Krušedol, Grgetek i Veliku Remetu, koji su osnovani još krajem XIV i tokom XV veka. Sa sobom su poneli nezaboravne uspomene sa prijatnog putovanja i druženja uz ručak u restoranu, koji im je obezbedila Opština, a na kraju puta imali su samo reči zahvalnosti na lepoj ideji i organizaciji.

Opština Voždovac je odvojila značajna finansijska sredstva kako bi u toku ove godine penzionerima omogućila  obilazak manastira u Fruškoj gori, što je jedan od vidova pažnje prema svojim najstarijim sugrađanima, zahvaljujući čijim radom i trudom se razvijao Voždovac.

Putem na Frušku goru nagrađene su i najuspešnije žene sa Voždovca, koje su danas krenule na izlet zajedno sa zaposlenim radnicama Opštine. Srećan put i prijatno druženje poželeo im je predsednik Aleksandar Savić, zadovoljan što se njegovom osmomartovskom poklon izletu odazvao veliki broj pripadnica lepšeg pola. On im se zahvalio na dosadašnjem uspešnom poslovnom angažovanju, kako u opštini Voždovac, tako i u ostalim preduzećima i ustanovama, i pozvao ih na ponovno druženje ovog tipa, koje će se potruditi da organizuje u narednom periodu.

Predsednik Opštine je na isti put ispratio ripanjske penzionere i obišao njihovo udruženje u kojem se redovno okupljaju.

U narednom periodu svi zainteresovani penzioneri koji se prijave u svojim mesnim zajednicama, krenuće putem Fruške gore, gde će obići srpske pravoslavne svetinje – kulturna dobra od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

Podelite vest: