ПОЧЕЛИ „ИЗЛЕТИ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ – УПОЗНАЈМО СРБИЈУ“

Вождовачки пензионери и ове године могу да уживају у једнодневном бесплатном излету до фрушкогорских манастира, које организује Градка општина Вождовац својим програмом „Излети за пензионере – Упознајмо Србију“. Најстарији Вождовчани, путујући са више аутобуса, обишли манастире Крушедол, Гргетек и Велику Ремету, који су основани још крајем XIV и током XV века. Са собом су понели незаборавне успомене са пријатног путовања и дружења уз ручак у ресторану, који им је обезбедила Општина, а на крају пута имали су само речи захвалности на лепој идеји и организацији.

Општина Вождовац је одвојила значајна финансијска средства како би у току ове године пензионерима омогућила  обилазак манастира у Фрушкој гори, што је један од видова пажње према својим најстаријим суграђанима, захваљујући чијим радом и трудом се развијао Вождовац.

Путем на Фрушку гору награђене су и најуспешније жене са Вождовца, које су данас кренуле на излет заједно са запосленим радницама Општине. Срећан пут и пријатно дружење пожелео им је председник Александар Савић, задовољан што се његовом осмомартовском поклон излету одазвао велики број припадница лепшег пола. Он им се захвалио на досадашњем успешном пословном ангажовању, како у општини Вождовац, тако и у осталим предузећима и установама, и позвао их на поновно дружење овог типа, које ће се потрудити да организује у наредном периоду.

Председник Општине је на исти пут испратио рипањске пензионере и обишао њихово удружење у којем се редовно окупљају.

У наредном периоду сви заинтересовани пензионери који се пријаве у својим месним заједницама, кренуће путем Фрушке горе, где ће обићи српске православне светиње – културна добра од изузетног значаја за Републику Србију.

Поделите вест: