„MLADI PREDUZETNIK“ NA VOŽDOVCU

Predstavnici Kluba privrednika opštine Voždovac i Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (VŠPEP) održali su danas sastanak sa direktorima srednjih škola sa Voždovca, a povodom realizacije projekta „Mladi preduzetnik“.

VŠPEP, kao lider u oblasti preduzetništva, pokrenuo je projekat sa ciljem da se što veći broj timova širom Srbije uključi u edukaciju u ovoj oblasti.

Prisutne je pozdravio član Veća opštine Milan Todić koji koji je naglasio da je Gradska opština Voždovac, u skladu sa odlukom Vlade Republike Srbije o proglašenju Decenije preduzetništva, podržala ovaj projekat.

„Opština Voždovac je kao odgovorna ustanova koja u svakom segmentu društvenog života vodi računa o Voždovčanima svih uzrasta, prepoznala potrebu šireg angažmana na približavanju ideje preduzetništva među srednjoškolskom populacijom,  jer su oni naša perspektiva, pre svega u pogledu novih, svežih ideja“, rekao je Milan Todić.

Takmičenje će biti organizovano tokom februara i marta na lokalnom i republičkom nivou, po principu formiranja timova od  tri do pet učenika, koji će identifikovati svoju poslovnu ideju, razraditi je u vidu poslovnog plana da bi je na kraju prezentovali pred žirijem.

Žiri će činiti predstavnici realnog biznisa, a ocenjivaće se kreativnost i originalnost ideje, realističnost i izvodljivost poslovnog plana i ubedljivost predstavljanja.

Podelite vest: