OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA U VOŽDOVAČKIM ŠKOLAMA

Proslava Svetog Save – prvog srpskog svetitelja i utemeljivača obrazovanja, obeležena je danas u svim voždovačkim osnovnim i srednjim školama, uz ceremoniju sečenja slavskog kolača i prigodan svečani program.

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, prisustvovao je proslavi Svetog Save u Osnovnoj školi „Janko Veselinović“ u Šumicama, zajedno sa predsednikom Skupštine Aleksandrom Mirkovićem i članom Veća Milošem Stojanovićem.

Posle duhovne molitve u slavu Svetog Save, sveštenik je pristupio obredu sečenju slavskog kolača, kome su se, pored direktora i učenika Škole, pridružili i opštinski rukovodioci, u prisustvu školskog kolektiva, brojnih gostiju i roditelja đaka.

Savindan  je proslavljen i u svim ostalim voždovačkim školama, svečano, uz Svetosavsku himnu, recitacije, pesme i slikovite prikaze iz života srpskog prosvetitelja i prvog arhiepiskopa. Sveštenici su podsetili đake, nastavnike i sve ostale goste koliko je značajna međusobna ljubav, vera, pomirenje i praštanje, koje treba negovati tokom školovanja i čitavog života.

Školskoj svečanosti u OŠ „Vojvoda Stepa“ prisustvovala je članica Gradskog veća Ivana Tomić, dok su čelnici opštine Voždovac pratili školske priredbe u drugim školama, gde su se đaci predstavili folklornim nastupom, horskim pevanjem i dobro pripremljenim dramskim prikazom.

Podelite vest: