TROFEJ VOŽDOVCA 2016 U TEKVONDOU ODRŽAN NA BANjICI

Trofej Voždovca 2016 u tekvondou  za pionire i kadete u borbama i za sve starosne selekcije u formama, održan je  u USC „Voždovac“ na Banjici u organizaciji Tekvondo kluba Beograd, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Voždovac.

Na svečanom otvaranju i uručene su plakete Branislavu Kuruci, članu  Tekvondo kluba Beograd koji je na Svetskom prvenstvu u formama održanom u Peruu, u oktobru ove godine, osvojio treće mesto i Milošu Petkoviću, za izuzetan doprinos i postignute rezultate u tekvondo sportu.

U znak zahvalnosti za podršku, plaketa je uručena i direktoru USC „Voždovac“ Draganu Životiću, a za promociju i popularizaciju tekvondo sporta, plaketu je dobio član Veća opštine Voždovac zadužen za sport, Milan Todić.

Todić je rekao da je veoma zadovoljan što je  IV Trofej Voždovca okupio veliki broj takmičara, jer je to dokaz da je ulaganje u ovu manifestaciju donelo rezultate. „Opština Voždovac je prepoznala i u kontinuitetu pomaže razvoj školskog sporta, rekreativni sport i sport osoba sa invaliditetom, a plan je da se u narednoj godini krene i sa razvojem predškolskog sporta koji je bazna stanica za pravilan razvoj“, najavio je Milan Todić.

Organizator manifestacije Ljubiša Rakić  kazao je da je davne 1995. godine po prvi put  održano takmičenje pod ovim nazivom, pod pokroviteljstvom tadašnjeg sportskog saveza Voždovca. „Nakon toga takmičenje je održano još nekoliko puta, a sada nam je želja da ponovo zaživi i to sa ciljem popularizacije kod mlađih kategorija sportista. Iz tog razloga takmičenje se organizuje za pionire i kadete“, naglasio je Rakić.

Na takmičenju koje je okupilo više od 150 mališana, prisustvovao je Miloš Petrović, član Saveta za sport i omladinu GO Voždovac.

Podelite vest: