U POSETI DRUŠTVU ZA CEREBRALNU PARALIZU POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OSOBA SA INVALIDITETOM

Drustvo cerebrala1Povodom obeležavanja 3. decembra – Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, članove Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Voždovac, posetio je danas Vuk Mirčetić u ime predsednika Gradske opštine Voždovac Aleksandra Savića. Ovo društvo tradicionalno obeležava svoj dan susretom sa zvaničnicima lokalne samouprave, sa ciljem da ih upozna, kako sa problemima, tako i sa dostignućima osoba sa invaliditetom u raznim sferama života i rada.

Predsednik Društva Alija Krasnić, naveo je da je veliki problem njihovih 150 članova nepristupačnost i socijalna izolovanost i da bi od značaja bilo na pojedine ulaze postaviti rampe za invalide, kako bi se olakšalo njihovo kretanje i prilaz zgradama.

Sekretar Saveta za cerebralnu i dečiju paralizu Dilbera Sarajlić navela je potrebu organizovanja radnog centra, gde bi se osobe sa invaliditetom radno angažovale i na taj način imale celodnevnu aktivnost.

U razgovoru sa članovima ovog voždovačkog društva, Mirčetić je naveo da će se rukovodstvo Opštine potruditi oko pronalaženja rešenja za problem nedostatka adekvatnog prostora za druženje i mogućnost uređenja postojeće prostorije koja se nalazi u sklopu MZ „Mitrovo brdo“ u Zaplanjskoj ulici.

Podelite vest: