ODRŽANA AKADEMIJA POVODOM DANA DRŽAVNOSTI I PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

U organizaciji opštine Voždovac i Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine OO vojvoda Stepa Stepanović, juče je u skupštinskoj sali održana svečana akademija povodom Dana državnosti Republike Srbije i primirja u Prvom svetskom ratu. Preko 150 učesnika i prisutnih gostiju sa velikom pažnjom pogledalo je svečani program upriličen ovim značajnim događajima.

Dragan Spasić, jedan od organizatora akademije pozdravio je prisutne i zahvalio se na izdvojenom vremenu i interesovanju, a učesnicima programa i učenicima osnovnih škola „Vojvoda Stepa“, „Jajinci“, „Filip Filipović“, XII beogradske gimnazije i KUD „Ripanj“ poručio da nastave da besede o našim velikim junacima i njihovim podvizima.

U ime Gradske opštine Voždovac akademiji je prisustvovao Vuk Mirčetić koji je odmah na početku okupljene pozdravio u ime predsednika Aleksandra Savića. „Radimo na tome da u rodnoj kući vojvode Stepe budu izloženi posebni primeri srpskih novina sa Krfa iz vremena vojskovođe Stepanovića“ – rekao je Mirčetić.

Podelite vest: