USC „VOŽDOVAC“ NA BANjICI HRAM SPORTA I REKREACIJE

Ustanova sportski centar „Voždovac“ mesto je gde su mnoge generacije vrhunskih sportista započele svoje bavljenje sportom. Veliki broj mladih odbojkaša i rukometaša, rvači, karatisti, gimnastičarke i fudbaleri i danas treniraju na tim terenima, na svom putu do uspeha.

Popularna Banjica postoji od 1974. godine i namenjena je i takmičarima i rekreativcima, a posebna pažnja posvećena je fizikom razvoju dece školskog uzrasta.

„Osim utakmica koje se redovno odigravaju u velikoj sali, postoji čitav niz aktivnosti osmišljenih pre svega za decu i omladinu ali i za sve one koji žele da se rekreiraju“, kaže Dragan Životić, direktor USC „Voždovac“.

On navodi da je potpisana saradnja sa Odbojkaškim savezom Beograda o odigravanju kadetske lige za dečake i devojčice, kao i saradnja sa Rukometnim savezom Beograda o održavanju Mini lige za dečake i devojčice. U saradnji sa Tekvondo asocijacijom Srbije i Tekvondo savezom Beograda u USC „Voždovac“ održavaju se sva takmičenja u tekvondou.

Takođe, prema rečima Životića, na Banjici je započet Program fizičkog vaspitanja za decu predškolskog i školskog uzrasta, odnosno – od 3 do 7 godina i od 7 do 10 godina starosti. Deca u ovom programu razvijaju motoriku, vežbaju gimnastiku i uče osnove košarke, odbojke i fubala, pod nadzorom profesora fizičkog vapitanja Ratka Ćorića.

U ovom sportskom centru redovno treniraju  odbojkaši i odbojkašice Crvene zvezde, ORK Beograd, kao i rukometaši Partizana, Obilića, Voždovca i Rekreativa.  Među korisnicima terena su i karatisti, streličari, tekvondo i karate borci i rvači, ali i ljubitelji fitnesa, kuglanja, tenisa i malog fudbala.

„S obzorom na veliki broj sportista i rekreativaca koji koriste naše kapacitete, na zavidnom broju takmičenja i turnira koji se ovde održavaju, ali i na mnogobrojnu publiku koja posećuje utakmice, neophodno je da radimo i na renoviranju objekata“, kaže Dragan Životić.

U planu je zamena sedišta na tribinama u velikoj sali, nabavka novog semafora, zamena podloge i osvetljenja u sali za stoni tenis i maloj sali, napominje direktor  Životić.

U skladu sa paniranim aktivnostima, predstojećeg vikenda biće održan Trofej Voždovca u rvanju grčko – rimskim stilom,  u subotu, 22. oktobra od 11 časova. U petak, 21. oktobra, u 18 sati u okviru odbojkaške Superlige sastaju se OK Crvena Zvezda i OK Spartak, a u subotu, 22. oktobra od 19 časova, u okviru Superlige u rukometu sastaju se RK Partizan i RK Sloga.

Podelite vest: