УСЦ „ВОЖДОВАЦ“ НА БАЊИЦИ ХРАМ СПОРТА И РЕКРЕАЦИЈЕ

Установа спортски центар „Вождовац“ место је где су многе генерације врхунских спортиста започеле своје бављење спортом. Велики број младих одбојкаша и рукометаша, рвачи, каратисти, гимнастичарке и фудбалери и данас тренирају на тим теренима, на свом путу до успеха.

Популарна Бањица постоји од 1974. године и намењена је и такмичарима и рекреативцима, а посебна пажња посвећена је физиком развоју деце школског узраста.

„Осим утакмица које се редовно одигравају у великој сали, постоји читав низ активности осмишљених пре свега за децу и омладину али и за све оне који желе да се рекреирају“, каже Драган Животић, директор УСЦ „Вождовац“.

Он наводи да је потписана сарадња са Одбојкашким савезом Београда о одигравању кадетске лиге за дечаке и девојчице, као и сарадња са Рукометним савезом Београда о одржавању Мини лиге за дечаке и девојчице. У сарадњи са Теквондо асоцијацијом Србије и Теквондо савезом Београда у УСЦ „Вождовац“ одржавају се сва такмичења у теквондоу.

Такође, према речима Животића, на Бањици је започет Програм физичког васпитања за децу предшколског и школског узраста, односно – од 3 до 7 година и од 7 до 10 година старости. Деца у овом програму развијају моторику, вежбају гимнастику и уче основе кошарке, одбојке и фубала, под надзором професора физичког вапитања Ратка Ћорића.

У овом спортском центру редовно тренирају  одбојкаши и одбојкашице Црвене звезде, ОРК Београд, као и рукометаши Партизана, Обилића, Вождовца и Рекреатива.  Међу корисницима терена су и каратисти, стреличари, теквондо и карате борци и рвачи, али и љубитељи фитнеса, куглања, тениса и малог фудбала.

„С обзором на велики број спортиста и рекреативаца који користе наше капацитете, на завидном броју такмичења и турнира који се овде одржавају, али и на многобројну публику која посећује утакмице, неопходно је да радимо и на реновирању објеката“, каже Драган Животић.

У плану је замена седишта на трибинама у великој сали, набавка новог семафора, замена подлоге и осветљења у сали за стони тенис и малој сали, напомиње директор  Животић.

У складу са панираним активностима, предстојећег викенда биће одржан Трофеј Вождовца у рвању грчко – римским стилом,  у суботу, 22. октобра од 11 часова. У петак, 21. октобра, у 18 сати у оквиру одбојкашке Суперлиге састају се ОК Црвена Звезда и ОК Спартак, а у суботу, 22. октобра од 19 часова, у оквиру Суперлиге у рукомету састају се РК Партизан и РК Слога.

Поделите вест: