LEPO JE REĆI „HVALA“ I „MOLIM TE“

U okviru preventivnog programa „Lepo ponašanje“ danas je u Prihvatilištu za decu i omladinu „Vasa Stajić“, Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd, održana radionica na temu lepog ponašanja.

„Cilj ove akcije, koju podržava Gradska opšina Voždovac, jeste da deca spoznaju razliku između lepog i ružnog ponašanja kao i šta mogu da budu uzroci a šta posledice dobrog i lošeg odnosa sa drugima“, kaže   Ivana Banjac, član Veća opštine Voždovac.

Štićenici prihvatilišta aktivno su učestvovali u radionici dajući praktične primere lepog i ružnog ponašanja iz svakodnevnog života. Oni su naveli da nije lepo šaputati u društvu, svađati se ili uzimati tuđe stvari bez pitanja, a da je lepo reći „hvala“, „izvini“ i  zamoliti nekoga za pomoć ili uslugu.

Takođe su, kroz igru asocijacija i pretpostavku određene situacije, zajedno sa predavačima probali da pronađu najbolje i najkorisnije rešenje, kako bi osetili lepotu dobrog odnosa.

O tome kako se treba ponašati u određenim prilikama, i kako lepo ponašanje doprinosi da se mi osećamo lepo i prihvaćeno u zajednici i da se isto tako osećaju i ljudi oko nas, opština Voždovac nastaviće da edukuje dečake i devojčice kroz ovaj preventivni program.

Podelite vest: