KREATIVNO TAKMIČENjE ZA SREDNjOŠKOLCE „ZNANjEM ZA BUDUĆNOST“

Danas je u opštini Voždovac realizovano treći put za redom Opštinsko takmičenje za srednjoškolce u studiji slučaja – kreativna radionica „Znanjem za budućnost“. Ovo takmičenje organizuju Gradska opština Voždovac i Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF), sa ciljem da se učenicima završnog razreda srednje škole pomogne da odaberu odgovarajuće akademsko obrazovanje i svoju buduću profesiju.

Učenike više voždovačkih srednjih škola koji su se prijavili za učešće u radionici, u ime predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića pozdravio je  Vuk Mirečetić, koordinator takmičenja. On se zahvalio MEF-u na dosadašnjoj izuzetnoj saradnji, kao i maturantima koji su uzeli učešće u takmičenju, poručivši da su oni budućnost u koju verujemo.

Prisutni srednjoškolci formirali su timove i najpre odslušali uvodno predavanje koje su održali saradnici sa MEF-a Nemanja Stojković i Nada Nikolić, a zatim su u takmičarskom delu imali zadatak da na određeni problem izlože svoje originalno rešenje. Najbolji tim koji bude uspešno rešio date zadatke i izložio najkreativnije ideje, dobiće nagradu u vidu besplatne školarine za prvu godinu studija na MEF-u, druga i treća nagrada obezbeđuju popuste na školarinu i stipendije, dok se za učešće u radionici dobijaju sertifikati.

Ovakav vid kreativnih radionica koristi mladim ljudima, jer podstiču timski rad, kreativnost, sticanje novih znanja, kao i takmičarski duh i zabavu.

Podelite vest: