OTVORENA NOVA ZDRAVSTVENA STANICA ZA ŽITELjE NASELjA STEPA STEPANOVIĆ

U novom voždovačkom naselju Stepa Stepanović danas je otvorena zdravstvena stanica koju će koristiti 13 hiljada stanovnika. Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gradski menadžer Goran Vesić, predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, zajedno sa direktorkom Doma zdravlja „Voždovac” prim. dr Nadom Jovanović Vasiljević.

„Želja nam je da svaki građanin, svako dete ima primarnu zdravstvenu zaštitu nadohvat ruke. Osim ove, u narednih nekoliko nedelja otvorićemo i ambulantu u Jajincima, a za narednu godinu Grad je obezbedio i 15 miliona dinara za ulaganja u Dom zdravlja „Voždovac” – rekao je Siniša Mali. On je naglasio da se na ovaj način pokazuje briga o građanima i da je zdravstvena stanica u naselju Stepa Stepanović upravo poduhvat koji je realizovan nakon razgovora sa građanima.

Gradski menadžer zahvalio je opštini Voždovac koja mnogo ulaže u infrastrukturu. Dokaz za to, naveo je Vesić, jeste ambulanta u Jajincima, koju je Opština uradila o svom trošku, a Grad je obezbedio opremu. „Zdravstvena stanica u Jajincima će podmiriti potrebe za primarnom zdravstvenom zaštitom za sva podavalska sela“ – precizirao je Vesić i ocenio da zajedničkim angažmanom Opštine, Grada i Republike dokazuju da mogu da urade mnogo toga korisnog za građane, te da im približe sve neophodne usluge.

Predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić izrazio je zadovoljstvo izgledom nove zdravstvene stanice. „Još jedno predizborno obećanje iz 2015. godine smo ispunili. Danas smo otvorili prelepu zdravstvenu stanicu uz pomoć rukovodstva Doma zdravlja „Voždovac“. Ovom prilikom se zahvaljujem gradonačelniku Siniši Malom i gradskom menadžeru Goranu Vesiću na upornosti i istrajnosti da se planovi vezani za ovo naselje ispune. Naselje Stepa Stepanović ima divnu školu i vrtić, a na nama je da se u narednom periodu pobrinemo da se njihovi kapaciteti prošire. Sve ovo ne bi mogli da uradimo bez podrške Grada Beograda. Zahvaljujem se i građanima na strpljenju“.

Direktorka Doma zdravlja „Voždovac” prim. dr Nada Jovanović Vasiljević pojasnila je da će u Zdravstvenoj stanici „Stepa Stepanović“ raditi ambulante opšte medicine, ginekologije i pedijatrije za predškolsku i školsku decu. Radno vreme zdravstvene stanice, dok se ne formira kartoteka, biće ponedeljkom, sredom i petkom od 7 do 15 časova, a kada se obezbede kadrovi, radiće se i u dve smene.

Događaju su prisustvovali gradska sekretarka za zdravstvo Vera Dražić i njen zamenik Aleksandar Stefoski.

Podelite vest: