ОТВОРЕНА НОВА ЗДРАВСТВЕНА СТАНИЦА ЗА ЖИТЕЉЕ НАСЕЉА СТЕПА СТЕПАНОВИЋ

У новом вождовачком насељу Степа Степановић данас је отворена здравствена станица коју ће користити 13 хиљада становника. Отварању су присуствовали градоначелник Београда Синиша Мали, градски менаџер Горан Весић, председник Градске општине Вождовац Александар Савић, заједно са директорком Дома здравља „Вождовац” прим. др Надом Јовановић Васиљевић.

„Жеља нам је да сваки грађанин, свако дете има примарну здравствену заштиту надохват руке. Осим ове, у наредних неколико недеља отворићемо и амбуланту у Јајинцима, а за наредну годину Град је обезбедио и 15 милиона динара за улагања у Дом здравља „Вождовац” – рекао је Синиша Мали. Он је нагласио да се на овај начин показује брига о грађанима и да је здравствена станица у насељу Степа Степановић управо подухват који је реализован након разговора са грађанима.

Градски менаџер захвалио је општини Вождовац која много улаже у инфраструктуру. Доказ за то, навео је Весић, јесте амбуланта у Јајинцима, коју је Општина урадила о свом трошку, а Град је обезбедио опрему. „Здравствена станица у Јајинцима ће подмирити потребе за примарном здравственом заштитом за сва подавалска села“ – прецизирао је Весић и оценио да заједничким ангажманом Општине, Града и Републике доказују да могу да ураде много тога корисног за грађане, те да им приближе све неопходне услуге.

Председник општине Вождовац Александар Савић изразио је задовољство изгледом нове здравствене станице. „Још једно предизборно обећање из 2015. године смо испунили. Данас смо отворили прелепу здравствену станицу уз помоћ руководства Дома здравља „Вождовац“. Овом приликом се захваљујем градоначелнику Синиши Малом и градском менаџеру Горану Весићу на упорности и истрајности да се планови везани за ово насеље испуне. Насеље Степа Степановић има дивну школу и вртић, а на нама је да се у наредном периоду побринемо да се њихови капацитети прошире. Све ово не би могли да урадимо без подршке Града Београда. Захваљујем се и грађанима на стрпљењу“.

Директорка Дома здравља „Вождовац” прим. др Нада Јовановић Васиљевић појаснила је да ће у Здравственој станици „Степа Степановић“ радити амбуланте опште медицине, гинекологије и педијатрије за предшколску и школску децу. Радно време здравствене станице, док се не формира картотека, биће понедељком, средом и петком од 7 до 15 часова, а када се обезбеде кадрови, радиће се и у две смене.

Догађају су присуствовали градска секретарка за здравство Вера Дражић и њен заменик Александар Стефоски.

Поделите вест: