REKONSTRUKCIJA ULICE VASE ČARAPIĆA I POSTAVLjANjE TROTOARA OD VELIKOG ZNAČAJA ZA BEZBEDNOST GRAĐANA BELOG POTOKA

Na inicijativu Gradske opštine Voždovac, a u interesu bezbednosti stanovnika Belog potoka, u jednom delu Ulice Vase Čarapića  JKP „Beograd put“ ovih dana izvodi radove na izradi trotoara sa potpornim zidovima, kao i rekonstrukciju pomenute ulice od početka skretanja za Beli potok u dužini od 1.800 m.  Do sada je urađeno 500 m, a u sledećoj fazi biće izvedeni radovi i na ostalom delu ulice.

Tim povodom, danas su predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić i direktor JKP „Beograd put“ Ivan Tejić obišli radove  na asfaltiranju i postavljanju  trotoara u najdužoj ulici  u Belom potoku. Oni su tom prilikom razgovarali sa brojnim okupljenim građanima ovog podavalskog naselja, koji su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost što će konačno hodati trotoarom, a ne kolovozom, i što će im glavna ulica biti uređena.

„Ulica Vase Čarapića kompletno se rekonstruiše i postavlja se trotoar radi bezbednosti naše dece i svih građana u saobraćaju. Mi ćemo nastojati da u svim podavalskim naseljima popravimo infrastrukturu u koju nije ulagano proteklih dvadeset godina. Nameravamo da do kraja godine u Belom potoku započnemo projekat prečišćavanja otpadnih voda, čime bi se stekli uslovi da izgrađena kanalizacija bude spojena na tu infrastrukturu, kao što smo to pre dve godine uradili u selu Zuce“ – objasnio je predsednik Savić u razgovoru sa građanima i dodao da će opština Voždovac za budžet u 2017. godini odvojiti 100 miliona dinara za asfaltiranje nekategorisanih puteva i 50 miliona za dalju rekonstrukciju škola.

Direktor Ivan Tejić naveo je značaj ovih radova za bezbednost svih građana. „Najbitnije je da se radi trotoar sa potpornim zidovima koji je građanima nedostajao, a bio je neophodan za bezbedno odvijanje pešačkog i drumskog saobraćaja. Kolovozna konstrukcija u dužini od kilometar radi se u dva sloja asfalta i obezbeđena je stabilna podloga sasvim dovoljna za ovo saobraćajno opterećenje“ – rekao je Tejić.

RekonstrukcijaOpština Voždovac je prošle godine izdvojila sredstva za asfaltiranje 19 nekategorisanih ulica, a u tekućoj godini asfaltirano je još 48 nekategorasanih puteva u podavalskom kraju, čime su znatno poboljšani životni uslovi meštana ovog dela Voždovca. Sa istom praksom nastaviće i ubuduće.

Podelite vest: