РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ВАСЕ ЧАРАПИЋА И ПОСТАВЉАЊЕ ТРОТОАРА ОД ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА ЗА БЕЗБЕДНОСТ ГРАЂАНА БЕЛОГ ПОТОКА

На иницијативу Градске општине Вождовац, а у интересу безбедности становника Белог потока, у једном делу Улице Васе Чарапића  ЈКП „Београд пут“ ових дана изводи радове на изради тротоара са потпорним зидовима, као и реконструкцију поменуте улице од почетка скретања за Бели поток у дужини од 1.800 м.  До сада је урађено 500 м, а у следећој фази биће изведени радови и на осталом делу улице.

Тим поводом, данас су председник Градске општине Вождовац Александар Савић и директор ЈКП „Београд пут“ Иван Тејић обишли радове  на асфалтирању и постављању  тротоара у најдужој улици  у Белом потоку. Они су том приликом разговарали са бројним окупљеним грађанима овог подавалског насеља, који су изразили задовољство и захвалност што ће коначно ходати тротоаром, а не коловозом, и што ће им главна улица бити уређена.

„Улица Васе Чарапића комплетно се реконструише и поставља се тротоар ради безбедности наше деце и свих грађана у саобраћају. Ми ћемо настојати да у свим подавалским насељима поправимо инфраструктуру у коју није улагано протеклих двадесет година. Намеравамо да до краја године у Белом потоку започнемо пројекат пречишћавања отпадних вода, чиме би се стекли услови да изграђена канализација буде спојена на ту инфраструктуру, као што смо то пре две године урадили у селу Зуце“ – објаснио је председник Савић у разговору са грађанима и додао да ће општина Вождовац за буџет у 2017. години одвојити 100 милиона динара за асфалтирање некатегорисаних путева и 50 милиона за даљу реконструкцију школа.

Директор Иван Тејић навео је значај ових радова за безбедност свих грађана. „Најбитније је да се ради тротоар са потпорним зидовима који је грађанима недостајао, а био је неопходан за безбедно одвијање пешачког и друмског саобраћаја. Коловозна конструкција у дужини од километар ради се у два слоја асфалта и обезбеђена је стабилна подлога сасвим довољна за ово саобраћајно оптерећење“ – рекао је Тејић.

RekonstrukcijaОпштина Вождовац је прошле године издвојила средства за асфалтирање 19 некатегорисаних улица, а у текућој години асфалтирано је још 48 некатегорасаних путева у подавалском крају, чиме су знатно побољшани животни услови мештана овог дела Вождовца. Са истом праксом наставиће и убудуће.

Поделите вест: