USKORO REŠENjE DUGOGODIŠNjEG PROBLEMA IZLIVANjA KANALIZACIJE U NASELjU VELjKO VLAHOVIĆ

Zgrada OpstinePosle hitne reakcije predsednika Gradske opštine Voždovac Aleksandra Savića, mukama stanovnika voždovačkog naselja Veljko Vlahović, gde se često javljaju poplave zbog loših odvoda kanalizacije, uskoro će doći kraj. Uzrok ovih problema su najvećim delom nelegalno građeni objekti, koji nisu ni prijavljeni Beogradskom vodovodu i kanalizaciji.

Posle padavina koje su početkom septembra uzrokovale još jednu poplavu u Ulici vojvode Vlahović i apela građana kuća između brojeva 25 i 40 upućenih opštini Voždovac, predsednik Aleksandar Savić uputio je urgenciju JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ da se pristupi rešavanju dugogodišnjeg problema sa izlivanjem kanalizacije u Ulici vojvode Vlahovića u naselju „Padina“ i rekonstrukciji postojeće neuslovne kanalizacije u Bakarskoj ulici.

Iz Beogradskog vodovoda stigao je odgovor da su stručni izvršioci iz Sektora kanalizacione mreže i iz Sektora za  razvoj projektovanje i investicije sagledali mogućnosti za rešavanje ovih problema. Sektor razvoja je pristupio izradi tehničkih rešenja za izgradnju delova nove kanalizacione mreže, čime će ovi problemi biti rešeni.

Ono što je za građane važno jeste da će JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ u okviru plana poslovanja za 2017. godinu predvideti potrebna sredstva za izgradnju ovih neophodnih cevovoda.

Podelite vest: