TORLAK PO TREĆI PUT PONEO TROFEJ VOŽDOVCA

Na stadionu FK “Voždovac” u sredu, 10. avgusta 2016. godine,  odigrane su završne utakmice turnira „Trofej Voždovca 2016“, koji je opština Voždovac organizovala sa ciljem podrške seniorskih amaterskih klubova sa svoje teritorije. Ovogodišnji domaćini bili su FK „Avala 1939“ i FK „Minel“, koji ove godine slavi 60 godina postojanja. Utakmice su odigrane po grupama i propozicijama takmičenja, na terenima u Belom potoku i Ripnju.

Pred više od dve stotine gledalaca na krovu TC „Stadion“, u 17 časova, odigrana je utakmica za treće mesto između FK „Rekreativo 011“ i FK „Avala 1939“. U regularnom toku utakmica je završena rezultatom (1:1), nakon čega su usledili penali. U izvođenju jedanaesteraca FK „Rekreativo 011“ bio je bolji, a utakmica je završena rezultatom (5:4). Golove sa bele tačke za Rekreativo postigli su: Đorđević, Munjiza, Krvavac i Kojić, a golove za Avalu: Šestić, Kovačević i Jovanović S.

Finalna utakmica za prvo mesto „Trofej Voždovca 2016“ između ekipa FK „Torlak“ i FK „Heroj Polet“, počela je u 20 časova. Veoma napeta i kvalitetna utakmica, uspešno je završena, uprkos lošim vremenskim uslovima, a Torlak je odneo ubedljivu pobedu sa rezultatom (4:1) i time po treći put poneo Trofej Voždovca. Za Torlak golove su postigli Malić (2), Branković (1) i Raković (1), dok je jedini strelac Heroj Poleta bio Bogdanović.

Ove godina Gradska opština Voždovac obezbedila je i nagrade za publiku  – fudbalske lopte i majice. Izvučenim dobitnicima nagrade su podelili Goran Spasojević, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda, Miloš Stojanović, član Veća Gradske opštine Voždovac i Dragan Životić, zamenik direktora Sportskog centra „Voždovac“.

Milan Todić, član Veća Gradske opštine Voždovac zadužen za sport i omladinu i jedan od glavnih tvoraca manifestacije, po završetku utakmica zahvalio se svim učesnicima, kao i sponzorima turnira. „Idejni tvorac sportske manifestacije „Trofej Voždovca“ je predsednik  Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, koji ima za cilj popularizaciju amaterskog rekreativnog sporta na našoj teritoriji. Opština Voždovac je prepoznala značaj ove manifestacije, a Fudbalski savez Beograda uvažio trud Opštine i ovu manifestaciju uvrstio u stalni kalendar, a od pre dve godine postao suorganizator turnira“ – rekao je Todić, dodavši da svake godine, bez obzira na plasman, opština Voždovac iz budžeta namenski opredeljuje sredstva za pomoć klubovima učesnicima ove manifestacije, u vidu sportske opreme.

Zbog loših vremenskih uslova, uručenje nagrada i pehara, koji su trebali da budu dodeljeni po završetku finalne utakmice, odloženo je za naredne dane.

Podelite vest: