LIX OPEN – SVETSKI KUP U MOTORICI ZA DECU I MLADE SA AUTIZMOM I TEŠKOĆAMA

Svetski kup u motorici za decu i mlade sa autizmom i teškoćama LIX OPEN biće održan 9. septembra  na Adi Ciganliji, najavljeno je danas na konferenciji za štampu.

Ljiljana Stanojević, predsednica udruženja LIX  koje organizuje ovu akciju, zahvalila se na pomoći svima koji podržavaju manifestaciju rekavši da je ovaj projekat, pod pokroviteljstvom jedinstven u svetu.

Ona je naglasila da projekat predstavlja  poseban vid sporta koji ima funkciju terapije za unapređenje sposobnosti dece i mladih sa autizmom i teškoćama istakavši da postižu zapažene rezultate.

Zamenik gradskog sekretara za sport i omladinu Dragoljub Kočović je izrazio veliko zadovoljstvo što je Sekretarijat za sport grada Beograda od početka  prepoznao vrednost ove manifestacije, rekavši  da ovakav misionarski projekat mogu da rade samo oni ljudi koji su u potpunosti posvećeni višim ciljevima.

Član Veća  Milan Todić rekao je da GO Voždovac u kontinuitetu prepoznaje vrednosti ovakvih projekata i da podrškom ovom Kupu, koji je proglašen  manifestacijom od značaja za grad Beograd, nastavlja odgovornu politiku. On je dodao da je pomoć institucija neophodna za akcije ove vrste i najavio da će u vrlo skorom periodu biti raspisani konkretni projekti GO Voždovac, koji će osnažiti vezu sporta i udruženja koja se bave mladima sa teškoćama.

Projekat se realizuje u saradnji sa Centrom za zaštitu odojčadi, dece i omladine, a promoter projekta je Tamara Nikezić, operska pevačica Narodnog pozorišta.

Podelite vest: