STUDENTI NEKOLIKO BEOGRADSKIH FAKULTETA POSETILI OPŠTINU VOŽDOVAC

Grupa studenata sa Fakulteta organizacionih nauka, Političkih nauka, Pravnog fakulteta i Beogradske poslovne škole posetila je danas Gradsku opštinu Voždovac i upoznala se sa rukovodiocima značajnih opštinskih odeljenja i njihovim radom.

Projekat „Škola javnih politika i lokalne samouprave“ pokrenut je od strane Grupe za analizu i kreiranje javnih politika i Kancelarije za izučavanje javne uprave i lokalne samouprave, uz finansijsku podršku GO Voždovac. Projekat se sprovodi od aprila, a polaznici su imali prilike da slušaju teoretska predavanja o radu lokalnih samouprava, predlozima praktičnih politika, ali i da kroz mentorski rad pristupe izradi konkretnih rešenja za Voždovac, koje će predložiti lokalnim donosiocima odluka. Projekat ima za cilj da studentima približi rad Opštine, kao i da zaposlenima pomogne u izradi praktičnih rešenja za pojedine probleme.

Studente su primili načelnica Uprave opštine Bojana Radaković, sa saradnicima iz Službe za skupštinske i zajedničke poslove, Odeljenja za opštu Upravu i Odeljenja za inspekcijske poslove. Oni su ih dočekali rečima dobrodošlice, sa željom da im se ovom posetom približi rad opštinskih odeljenja u cilju sticanja novih iskustava i znanja. Studenti koji su pohađali „Školu javnih politika i lokalne samouprave“ dostaviće Opštini predloge praktičnih politika, prisustvovaće konstitutivnoj sednici koja će se održati 3. juna, ali i sprovesti simulaciju nalik pravoj sednici, sa ciljem bolje provere usvojenog znanja.

Podelite vest: