„OSMEHNI SE ZDRAVO“ U OKVIRU XXVI NEDELjE ZDRAVLjA USTA I ZUBA

Pod sloganom „Osmehni se zdravo“ u periodu od 17. do 23. maja u Republici Srbiji obeležava se XXVI Nedelja zdravlja usta i zuba. Dom zdravlja „Voždovac“, uz podršku Gradske opštine Voždovac, kao i svake godine pridružuje se akciji obeležavanja, koju sprovode Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Stomatološki fakultet Univerziteta u Beogradu, sa ciljem da se podstakne zdravstveno vaspitni rad  na temu oralnog zdravlja i edukacija dece o značaju i načinu održavanja zdravlja usta i zuba.

U okviru obeležavanja Nedelje zdravlja usta i zuba intenzivira se rad stomatoloških timova u predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama i organizuje se konkurs za najbolje likovne i literarne radove.

Tim povodom u skupštinskoj sali opštine Voždovac, u četvrtak 19. maja 2016. godine održana je priredba sa prigodnim programom na kojoj je učestvovalo oko 120 mališana iz voždovačkih vrtića koji su izveli recitatorski program i izložili svoje likovne radove. Brojne predškolce ispred Gradske opštine Voždovac pozdravio je Vuk Mirčetić, a potom i direktorka Doma zdravlja „Voždovac“ dr Nada Jovanović Vasiljević. Mirčetić je iskazao zadovoljstvo što vidi decu u tako velikom broju i zahvalio se organizatorima ove korisne manifestacije u ime Opštine i predsednika Aleksandra Savića, ponudivši gostoprimstvo i naredne godine.

Usledio je zabavni deo programa uz duhoviti nastup dečjeg animatora Peđolina, koji je izmamio radosne osmehe svih prisutnih mališana. Kao zaslugu za trud i angažovanje na temu „Osmehni se zdravo“, učesnici sa najuspešnijim radovima nagrađeni su diplomama i prigodnim poklon paketićima.

Podelite vest: