ALEKSANDAR SAVIĆ U POSETI DNEVNOM BORAVKU U JAJINCIMA

Predsednik Privremenog organa Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić posetio je danas Dnevni boravak za decu i omladinu ometenu u razvoju „Voždovac“ u Jajincima. On je vreme proveo u razgovoru sa decom i osobljem, a sa rukovodiocem boravka Divnom Ilić razgovarao je o uslovima rada i potrebama koje imaju.

„Opština Voždovac se u prethodnom periodu potrudila  da ovaj objekat opremi i da pomogne njegovom boljem funkcionisanju. Danas smo došli i uz pomoć našeg Kluba privrednika doneli igračke i sokiće, da ovu decu na neki način pomognemo. Mi ćemo se potruditi u narednom periodu da opremimo jednu zgradu na teritoriji Voždovca, gde ćemo moći da proširimo ove kapacitete za našu decu. Opština je do sada znatno doprinela uređenjenju škola, vrtića i u domova zdravlja, a taj trend ćemo da nastavimo. Trudićemo se da pomognemo i ovom dnevnom boravku koliko je to moguće“ – rekao je Savić prilikom posete. Potom je mališane boravka obradovao pripremljenim poklonima, didaktičkim i drugim igračkama, kao i sokićima koje im je podelio na kraju.

Boravak4Dijana Džudović, radni tarapeut u Dnevnom boravku zahvalila se Opštini na dosadašnjoj pomoći i izrazila uverenje da će se odlična saradnja nastaviti i u narednom periodu.

Inače kapacitet Dnevnog boravka je 21 korisnik, raspoređen u 2 grupe. Sa decom rade defektolozi, radni terapeuti, profesor fizičke kulture, stručni saradnici, negovatelji i medicinska sestra na preventivnoj zdravstvenoj zaštiti.

Objekat čiju adaptaciju 2012. godine pomogla Gradska opština Voždovac nalazi se u uređenom prostoru, površine oko 105m2 sa adaptiranom (zatvorenom) terasom od 40m2. Poseduje dve prostorije za grupni rad sa korisnicima, radionicu, kancelariju/ambulantu, trpezariju, distributivnu kuhinju i prateće prostorije.

Podelite vest: