I OVE GODINE NASTAVLjAJU SE RADOVI NA UREĐENjU OSNOVNIH ŠKOLA

Predsednik Privremenog organa opštine Voždovac Aleksandar Savić obišao je danas radove u Osnovoj školi „Filip Filipović“, gde je u razgovoru sa direktorom škole Dušanom Kićovićem i nadzornim organom radova saznao pojedinosti o načinu postavljanja novih podnih obloga.

„Opština Voždovac je u prethodnom periodu uredila toalete u svim voždovačkim osnovnim školama, uvela video nadzor i postavila jedan deo školskih ograda. Tako su sada u školi „Filip Filipović“ u toku radovi na uređenju oko 800 kvadrata hodnika, za šta je izdvojeno oko 3 miliona dinara. Svi materijali su ekološki i što je važno domaće su proizvodnje. Nadamo se da će naši đaci i njihovi roditelji biti na kraju vrlo zadovoljni“ – rekao je Savić.

Direktor škole je pohvalio dosadašnju odlučnu saradnju sa Opštinom i zahvalio na tome što je imala sluha da udovolji potrebama škole da se postave novi podovi, koji nisu menjani još od 1959. godine.

Predsednik je naveo kako je Opština i u 2016. godini izdvojila oko 46 miliona dinara za uređenje više škola  i to: za sanaciju ograda u školama „ Janko Veselinović“, „Vasa Čarapić“ u Pinosavi, „Vojvoda Putnik“ u Ripnju, „Dositej Obradović“ i „Jajinci“ u Rakovica selu, gde će biti urađena i sanacija krova, potpornog zida i termoizolacija fasade. Biće saniran krov i u školama, „Vojvoda Stepa“ u Kumodražu i „Vasa Čarapić“ u Belom potoku, u kojoj će se uraditi i termoizolacija fasade.

Uređenjem voždovačkih osnovnih škola, u koje nije ulagano preko dvadeset i više godina, opštinsko rukovodstvo pokazuje brigu i nameru da svojim najmlađima posveti posebnu pažnju na zdravo i bezbedno odrastanje, uz znatno bolje uslove školovanja.

Podelite vest: