ŽELjA DA SE IZAĐE NA IZBORE I PROVERI VOLjA VOŽDOVČANA – RAZLOZI PODNOŠENjA OSTAVKE PREDSEDNIKA GO VOŽDOVAC

Aleksandar Savic,predsednik opstine Vozdovac Beograd 1607 2014 photo Predrag MiticPredsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić, na 16. sednici Skupštine GO  Voždovac, održanoj 5. februara 2016. godine,  podneo je ostavku sa željom da se izađe na izbore i proveri volja Voždovčana.

Sa ciljem da Voždovac postane lepše mesto za život, opštinsko rukovodstvo na čelu sa Aleksandrom Savićem, realizovalo je i započelo u protekle dve godine brojne kapitalne projekte iz oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, školstva, zdravstva, zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradom Beogradom i javnim gradskim preduzećima.

O razlozima podnošenja ostavke na mesto predsednika opštine Voždovac, Savić je istakao sledeće: „Radili smo na projektima koji su od vitalne važnosti za naš Voždovac, poštujući izbornu volju Voždovčana, na projektima o kojima prethodne vlasti nisu ni razmišljale.

Iz tog razloga želim da znam da li građani podržavaju to što smo sanirali toalete u 12 osnovnih škola, postavili video nadzor, ogradili školska dvorišta u tri osnovne škole i u planu je ograđivanje ostalih, rekonstruisali smo Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ u Prnjavoru, kao i 27 dečijih igrališta u gradskom delu Voždovca. Otvorili smo ambulante u Kumodražu 1 i 2, završavamo ambulantu u naselju Stepa Stepanović, gradimo regionalni zdravstveni centar od 800 kvadrata za podavalski deo Voždovca, otvorili smo i vrtić „Zvončica“ u naselju Braće Jerković, pokrenuli izgradnju Kumodraškog kolektora, izgradnju sekundarne kanalizacione mreže Mala utrina, pokrećemo izgradnju Jelezovačkog kolektora, ali i izgradnju magistralnog vodovoda duž Kragujevačkog puta od 8 kilometara. U toku je izgradnja vodovoda u Ulici timočki put, asfaltirano je dvadeset nekategorisanih puteva, uvedeno je više autobuskih linija… Mogao bih navesti još projekata koji su realizovani i započeti, ali se plašim da se prethodna vlast ne umori od čitanja. Neka građani biraju da li ćemo zajedno da nastavimo putem kojim smo krenuli odlučnim i vrednim koracima, sa jednim i jedinim ciljem – da našoj deci, našoj mladosti, generacijama koje dolaze, onima za koje živimo i za koje stvaramo – stvorimo pristojan život i obezbedimo im blagostanje. Neka Voždovčani ocene urađeno i odluče: Da li nastavljamo da radimo, ili žele da se vrati bivša vlast sa svojim kapitalnim projektima, poput Pazl grada”.

 

 

Podelite vest: