ŠUMICE NASTAVLjAJU SA RADOM – ODLUČENO NA SKUPŠTINI

Odbornici su na 16. sednici Skupštine GO Voždovac, održanoj 5. februara 2016. godine, usvojili izveštaj o radu predsednika Opštine, Uprave, Pravobranilaštva i Zaštitnika građana GO Voždovac za 2015. godinu, kao i izveštaje o radu JP „Poslovni prostor“, Sportskog centra „Voždovac“ i Narodnog univerziteta „Svetozar Marković“.

Skupština je donela Odluku o prvom rebalansu budžeta Gradske opštine Voždovac za 2016. godinu, sačinjenu u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu, a osnovne izmene se odnose na svođenje prenetih sredstava iz 2015. godine na stvarno stanje sa saldom na računu 31.12.2015. godine, s obzirom da je Odluka o budžetu za 2016. godinu doneta pre završetka kalendarske godine.

U okviru 3. tačke dnevnog reda izglasana je Odluka o prenosu prava korišćenja i upravljanja objektima, odnosno o poslovnom prostoru koji koriste mesne zajednice i koji se sada prenosi na upravljanje i korišćenje JP „Poslovni prostor Voždovac“.

Odbornici su doneli i Odluku  o prenosu prava  korišćenja i upravljanja objektom u Ustaničkoj 125/1 u Beogradu utvrđenom od strane Veća opštine 02.02.2016. godine.

Većinom glasova Skupština je donela Odluku o ukidanju Centra za kulturu i sport „Šumice“, na osnovu koje se sprovodi i postupak redovne likvidacije. Predlažući donošenje ove odluke Veće opštine je imalo u vidu teško materijalno stanje ovog centra,  zbog čega nije moguće ostvariti svrhu osnivanja ove ustanove, kao i činjenicu da redovnim poslovanjem i aktivnostima ustanove nije moguće otkloniti pomenuto stanje. Protokolom o saradnji Grada Beograda i Gradske opštine Voždovac, koji je sačinjen u skladu sa postignutim dogovorom o merama koje je potrebno preduzeti, obezbeđena su sredstva za likvidaciju Centra za kulturu i sport „Šumice“ u iznosu od 100 miliona dinara.

Obraćajući se odbornicima, predsednik GO  Voždovac Aleksandar Savić podsetio je na razloge zbog kojih se „Šumice“ danas nalaze u katastrofalnom stanju. „Agencija za budžetsku inspekciju je utvrdila brojne nepravilnosti, nedostatke i nenamensko trošenje budžeta 2008. i 2009. godine. Najmanji telefonski račun u „Šumicama“ bio je 220.000, a najveći 480.000 dinara, Zbog tadašnjeg opštinskog rukovodstva koje je svoju reprezentaciju usmeravalo preko CKS „Šumice“, sa njihovog računa u 2008. godini dato je 850.000, a 2009. godine 750.000 dinara. U kafiću „Forest gaj“ uz piće kupovale su se i cigarete, a čak se pojavljuje i račun za hranu za kanarince“.

On je objasnio da će donošenjem nove Odluke, objekat „Šumice“, sve pokretne stvari i upravljanje njima preuzeti JP „Poslovni prostor Voždovac“, a da će objekat vršiti funkciju sprovođenja sportskih i kulturnih sadržaja kao i do sada, tako da građani neće osetiti da se bilo šta promenilo u pogledu usluga koje se pružaju.

Na kraju skupštinske sednice Aleksandar Savić podneo je ostavku na funkciju predsednika opštine Voždovac, sa željom da se izađe na izbore nakon dvogodišnjeg rukovođenja Opštinom i proveri volja Voždovčana. Skupština je donela Rešenje o utvrđivanju prestanka mandata predsednika Gradske opštine Voždovac sa 05.02.2016. godine, a na osnovu toga i Rešenje o utvrđivanju prestanka mandata zamenika predsednika Gradske opštine Voždovac i svih članova Veća.

Podelite vest: