U TOKU JE ASFALTIRANjE ULICE II NOVA U PINOSAVI

Radove na rekonstrukciji Ulice II nova u naselju Pinosava obišli su gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić sa saradnicima i direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković.

Predsednik Opštine Aleksandar Savić rekao je da će se ove godine asfaltirati preko 50 nekategorisanih puteva u podavalskim naseljima.

„Kada je u pitanju kanalizaciona mreža, za mesec dana krenućemo sa izgradnjom Jelezovačkog kolektora u vrednosti od 100 miliona dinara, tako da će veliki deo Jajinaca, Kumodraža i Kumodraž sela dobiti sekundarnu kanalizacionu mrežu. Proširili smo autobuske linije 404 i 543 u Ripnju i rekonstruisali OŠ „Vuk Karadžić“ u Prnjavoru. Planiramo da do sledeće godine uradimo sve što smo i zamislili. Izgradnjom uređaja za preradu otpadnih voda u Pinosavi i Belom potoku, za koje smo izdvojili preko 300 miliona dinara, poboljšaćemo kvalitet života građana podavalskih naselja“ – rekao je Savić.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da će se odmah nakon izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Pinosavi i Belom potoku početi sa priključivanjem. Građanima je obezbeđeno plaćanje na 60 rata, po 1.000 dinara mesečno. Na ovaj način ispravljena je nepravda jer im je za priključenje kanalizaciji tražen veliki novac.

„Ove godine Grad je za puteve na Voždovcu izdvojio 366 miliona dinara. Uporedo radimo na velikim objektima poput Doma zdravlja u Jajincima, koji će pružati usluge za 50.000 stanovnika podavalskih naselja koji danas putuju i do 27 kilometara da bi dobili osnovnu zdravstvenu zaštitu. Pripremili smo i kanalizaciju u Maloj utrini, radovi su u toku i na sistem će biti priključeno više od 300 domaćinstava, a tu su i mnogi drugi projekti. Na taj način pokazujemo da ulažemo u ovaj kraj koji ima mnogo problema“ – rekao je Vesić.

Radovi u Ulici II nova koji obuhvataju delimičnu zamenu kolovozne konstrukcije, nivelisanje postojećih šahti u kolovozu i izradu novog asfaltnog sloja u dužini od 1400 metara i širini 6 metra, biće završeni do 10. februara. Vrednost ove investicije je 12.882.852,00 dinara.

Podelite vest: