У ТОКУ ЈЕ АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ II НОВА У ПИНОСАВИ

Радове на реконструкцији Улице II нова у насељу Пиносава обишли су градски менаџер Горан Весић, председник општине Вождовац Александар Савић са сарадницима и директор Дирекције за путеве Славиша Живковић.

Председник Општине Александар Савић рекао је да ће се ове године асфалтирати преко 50 некатегорисаних путева у подавалским насељима.

„Када је у питању канализациона мрежа, за месец дана кренућемо са изградњом Јелезовачког колектора у вредности од 100 милиона динара, тако да ће велики део Јајинаца, Кумодража и Кумодраж села добити секундарну канализациону мрежу. Проширили смо аутобуске линије 404 и 543 у Рипњу и реконструисали ОШ „Вук Караџић“ у Прњавору. Планирамо да до следеће године урадимо све што смо и замислили. Изградњом уређаја за прераду отпадних вода у Пиносави и Белом потоку, за које смо издвојили преко 300 милиона динара, побољшаћемо квалитет живота грађана подавалских насеља“ – рекао је Савић.

Градски менаџер Горан Весић рекао је да ће се одмах након изградње постројења за прераду отпадних вода у Пиносави и Белом потоку почети са прикључивањем. Грађанима је обезбеђено плаћање на 60 рата, по 1.000 динара месечно. На овај начин исправљена је неправда јер им је за прикључење канализацији тражен велики новац.

„Ове године Град је за путеве на Вождовцу издвојио 366 милиона динара. Упоредо радимо на великим објектима попут Дома здравља у Јајинцима, који ће пружати услуге за 50.000 становника подавалских насеља који данас путују и до 27 километара да би добили основну здравствену заштиту. Припремили смо и канализацију у Малој утрини, радови су у току и на систем ће бити прикључено више од 300 домаћинстава, а ту су и многи други пројекти. На тај начин показујемо да улажемо у овај крај који има много проблема“ – рекао је Весић.

Радови у Улици II нова који обухватају делимичну замену коловозне конструкције, нивелисање постојећих шахти у коловозу и израду новог асфалтног слоја у дужини од 1400 метара и ширини 6 метра, биће завршени до 10. фебруара. Вредност ове инвестиције је 12.882.852,00 динара.

Поделите вест: