MALI I SAVIĆ OBIŠLI RADOVE NA IZGRADNjI KANALIZACIONE MREŽE MALA UTRINA

Radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Mala utrina u Jajincima obišli su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić sa saradnicima, pomoćnik gradonačelnika Borko Milosavljević, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ Svetozar Veselinović i zamenik direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Petar Cekić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je ovo samo prvi korak u programu da u narednih osam do deset godina svako domaćinstvo u Beogradu ima priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

„Radovi teku po planu. Za nas je neprihvatljivo da u 21. veku ovih priključaka nema, a po reakciji građana može da se vidi koliko im to znači. Prioritetno je da se završi infrastruktura kako bi se nastavilo sa ulaganjima u domove zdravlja, vrtiće, škole i druge vitalne objekte“ – rekao je Siniša Mali.

Predsednik Gradske opštine Voždovac Aleksandar Savić rekao je okupljenim građanima da saradnja između Opštine i Grada Beograda nikada nije bila bolja.

„Zahvaljujem se gradonačelniku i gradskom menadžeru što jako puno vremena provode u prigradskim delovima Beograda. Kao dokaz tome su novi projekti u iznosu od milijardu dinara za osam kilometara dugu vodovodnu mrežu na Kragujevačkom putu i nastavak radova na Timočkom putu u Ripnju, dok će Opština nastaviti sa asfaltiranjem 50 nekategorisanih puteva u podavalskom delu. Mi, kao odgovorna opštinska vlast, dogovorili smo se sa JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“ da pokrenemo akciju i zajedničke projekte da bi ovaj deo Jajinaca koji gravitira prema Kumodražu, ceo Kumodraž i Kumodraž selo dobio sekundarnu kanalizacionu mrežu. Zamolio bih građane da odrede po 3 člana iz svoje ulice i obrate se svojim Mesnim zajednicama, kako bi se informisali kada će krenuti snimanje tih ulica i izrada projekata“- rekao je Savić.

Završetkom ovog projekta u vrednosti od 40.850.000 dinara preko 300 domaćinstava iz naselja Mala utrina, posle više decenija čekanja, konačno će dobiti kanalizacionu mrežu.

Podelite vest: