МАЛИ И САВИЋ ОБИШЛИ РАДОВЕ НА ИЗГРАДЊИ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ МАЛА УТРИНА

Радове на изградњи канализационе мреже у насељу Мала утрина у Јајинцима обишли су градоначелник Београда Синиша Мали, председник општине Вождовац Александар Савић са сарадницима, помоћник градоначелника Борко Милосављевић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација“ Светозар Веселиновић и заменик директора Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Петар Цекић.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је да је ово само први корак у програму да у наредних осам до десет година свако домаћинство у Београду има прикључак на водоводну и канализациону мрежу.

„Радови теку по плану. За нас је неприхватљиво да у 21. веку ових прикључака нема, а по реакцији грађана може да се види колико им то значи. Приоритетно је да се заврши инфраструктура како би се наставило са улагањима у домове здравља, вртиће, школе и друге виталне објекте“ – рекао је Синиша Мали.

Председник Градске општине Вождовац Александар Савић рекао је окупљеним грађанима да сарадња између Општине и Града Београда никада није била боља.

„Захваљујем се градоначелнику и градском менаџеру што јако пуно времена проводе у приградским деловима Београда. Као доказ томе су нови пројекти у износу од милијарду динара за осам километара дугу водоводну мрежу на Крагујевачком путу и наставак радова на Тимочком путу у Рипњу, док ће Општина наставити са асфалтирањем 50 некатегорисаних путева у подавалском делу. Ми, као одговорна општинска власт, договорили смо се са ЈКП „Београдски водовод и канализација“ да покренемо акцију и заједничке пројекте да би овај део Јајинаца који гравитира према Кумодражу, цео Кумодраж и Кумодраж село добио секундарну канализациону мрежу. Замолио бих грађане да одреде по 3 члана из своје улице и обрате се својим Месним заједницама, како би се информисали када ће кренути снимање тих улица и израда пројеката“- рекао је Савић.

Завршетком овог пројекта у вредности од 40.850.000 динара преко 300 домаћинстава из насеља Мала утрина, после више деценија чекања, коначно ће добити канализациону мрежу.

Поделите вест: