POTPISAN UGOVOR O OBNOVI SPOMENIKA SOVJETSKIM RATNIM VETERANIMA NA AVALI

Predsednica Opštine Voždovac Bojana Jakšić potpisala je danas ugovor sa savetnicom ambasade Ruske Federacije u Srbiji Natalijom Klišćenkovom, predstavnikom firme „KOTO“ d.o.o Beograd Đorđem Tomićem i predstavnicom LUKOIL kompanije Anom Janković o obnovi spomenika Sovjetskim ratnim veteranima na Avali.

Ugovor koji je potpisan u prisustvu zamenika predsednice Slobodana Simonovića i člana Veća Nebojše Zdravkovića obuhvata čišćenje i restauraciju spomen ploče, kompletnu sanaciju skulpture, postamenta, informativne table, uređenje prostora, kao i druge popravke spomenika.

Predsednica Bojana Jakšić istakla je da delegacija Opštine Voždovac svake godine polaže venac i odaje poštu poginulim članovima sovjetske vojne delegacije među kojima je i general Vladimir Ždanov čije ime nosi jedna od ulica u Belom Potoku. Savetnica ambasade Ruske Federacije u Srbiji Natalija Klišćenkova zahvalila se Opštini na inicijativi i svesrdnoj pomoći da se ovaj spomenik obnovi do obeležavanja 60 godina od stradanja ruskih vojnika.

Podelite vest: