ПОТПИСАН УГОВОР О ОБНОВИ СПОМЕНИКА СОВЈЕТСКИМ РАТНИМ ВЕТЕРАНИМА НА АВАЛИ

Председница Општине Вождовац Бојана Јакшић потписала је данас уговор са саветницом амбасаде Руске Федерације у Србији Наталијом Клишћенковом, представником фирме „КОТО“ д.о.о Београд Ђорђем Томићем и представницом ЛУКОИЛ компаније Аном Јанковић о обнови споменика Совјетским ратним ветеранима на Авали.

Уговор који је потписан у присуству заменика председнице Слободана Симоновића и члана Већа Небојше Здравковића обухвата чишћење и рестаурацију спомен плоче, комплетну санацију скулптуре, постамента, информативне табле, уређење простора, као и друге поправке споменика.

Председница Бојана Јакшић истакла је да делегација Општине Вождовац сваке године полаже венац и одаје пошту погинулим члановима совјетске војне делегације међу којима је и генерал Владимир Жданов чије име носи једна од улица у Белом Потоку. Саветница амбасаде Руске Федерације у Србији Наталија Клишћенкова захвалила се Општини на иницијативи и свесрдној помоћи да се овај споменик обнови до обележавања 60 година од страдања руских војника.

Поделите вест: